Необходими продукти:
- 150 гр кисело мляко
- 2 ч.л. къри
- сол и прясно смлян черен пипер
- 100 гр бадеми нарязани на тънки лентички
- 500 гр барамунди нарязани на 3 см парчета
- зехтин
- 2 връзки спанак
- 1 скилидка чесън, накълцана
- 1 червена люта чушка накълцана на дребно
- 1 ч.л. джинджифил, прясно настърган
Приготвяне или как се готви ястието:
- Фурната се загрява на 200 градуса. В тавичката се поставя хартия за печене. В чиния се смесва млякото с кърито и се овкусяват със сол и черен пипер. Бадемите се поставят в отделна чиния.
- Оваляйте парчетата риба в киселото мляко, докато се покрие от всички страни. Само от едната страна оваляйте в бадемите. Поставете в тавичката с бадемовата страна нагоре.
- Поръсете със зехтин. Печете 10 минути.
- Поставете накъсания спанак в купа и залейте с вряла вода. Оставете така за 30 секунди.
- Отцедете и поставете под течаща студена вода. Отцедете добре, за да се махне цялата вода.
- В тиган загрейте малко зехтин и прибавете чесъна, лютата чушка и джинджифила. Запържете за около минута.
- Овкусете със сол и пипер. С тази смес овкусете спанака.
- В чиния поставете от спанака и отгоре поставете рибата.
*Бележки: Добре е рибата да е почистена от люспите.