Необходими продукти:
- 450 г качествени филета от високопланинска шотландска сьомга, без кожата, нарязани на лентички
- 1 супена лъжица царевично брашно
- 1 супена лъжица вино с джинджифил
- 1 супена лъжица оризов винен оцет
- 1 супена лъжица тъмен соев сос
- 2 супени лъжици слънчогледово олио
- 1 връзка зелен лук, нарязан диагонално 2.5 см парченца
- стръкове от джинджифил, обелени и настъргани на едро
- 200 г моркови, нарязани на лентички
- 1 жълта пиперка, нарязана на лентички
Приготвяне или как се готви ястието:
- Смесете царевичното брашно, виното с джинджифил, оцета и соевия сос, като използвате 3 супени лъжици студена вода.
- Загрейте до сгорешяване мазнината в дълбок (какъвто се използва в китайската кухня) или голям тиган, добавете сьомгата, пресния лук и джинджифила и запържете в продължение на 30 секунди.
- Добавете морковите и чушката, като пържите с бъркане в продължение на 3 - 4 минути.
- Добавете соса и разбърквайте, докато сосът се сгъсти и започнат да излизат мехури, зеленчуците придобият блясък и сьомгата е готова.
*Бележки: Сервирайте върху юфка със сусамово олио.