Необходими продукти:
- 600 гр. филе от мерлуза или хек
- 400гр. картофи
- 1/2 пакетче масло
- бахар
- дафинов лист
- целина
- копър
Приготвяне или как се готви ястието:
- Рибата се измива и се поставя във вряща вода, подправена със сол, дафинов лист и бахар. След 7-8 минути рибата е готова и се изважда внимателно, за да не се разглоби.
- Още топла се намазва с бучка масло (ако искате да не е чак толкова калорично си спестете маслото, но с него е по-вкусно).
- Гарнитура: обелените, нарязани на парчета картофи се варят в подсолена вода. След готовност се изцеждат от водата и се задушават леко с маслото.
- Сервират се в подходяща чиния и се поръсват с наситнен копър.