Необходими продукти:
- 1 кг. рибно филе
- 3-4 глави кормид лук-задушен
- 1 водна чаша галета
- 2-3 филии бял хляб
- 1/3 водна чаша мляко
- 3 яйца- 2-те твърдо сварени
- 50 г.краве масло
- 2 водни чаши растително масло /олио/
За пържене:
- 1/2 водна чаша брашно
- подправки: сол, смлян черен пипер на вкус, магданоз
Приготвяне или как се готви ястието:
- Рибното филе се нарязва на широки парчета и се начуква по дебелина 0,5 см. Осолява се, поръсва се с лимонов сок и се оставя в хладилника за 15-20 мин.
- През това време се приготвя" кайма" от нарязания и задушен лук, я 2-те яйца нарязани и накиснатия във вода или мляко хляб.
- Добавят се подправките - магданоз, сол, чер пипер и всичко се омесва. Каймата се загъва с парчетата риба, овалва се в брашно, разбито яйце и галета и се пържат в олиото. За предпочитане в по-дълбок тиган или фритюрник, но за по кратко време.