Необходими продукти:
- 1 щипка индийско орехче
- 1 щипка царевично нишесте
- 500 гр. филе от сьомга
- 20 гр. коняк
- 250 гр. портокалов сок
- 1 портокал
- 1 щипка сол
- 1 супена лъжица масло
- 6 малки белени скариди
Приготвяне или как се готви ястието:
- Сьомгата и скаридите се задушават с маслото 2 мин. на слаб огън.
- Прибавят се щипката сол и портокаловия сок и се оставя за 10 мин. на слаб огън.
- Изваждаме сьомгата и скаридите и към порт. сок прибавяме коняка и индийското орехче на вкус.
- Сосът се оставя да покъкри 3 мин. след това се слага и царевичното брашно, за да се сгъсти малко.
- Сервира се парче сьомга и скаридки и се залива със сосът и слага декорация от портокал.