Необходими продукти:
- 400 г рибно филе
- 150 г растителна мазнина
- 500 г картофи
- 100 г лук
- 60 г доматена паста
- 2 с.л. магданоз
- сол
- черен и червен пипер
- галета
- захар
Приготвяне или как се готви ястието:
- Картофите се почистват и нарязват на кубчета.
- Филето се запържва в добре загрята мазнина.
- Лукът се нарязва на колелца и се запържва.
- В отделен съд се смесват доматената паста, с черния и червения пипер, сол, мъничко захар и малко вода до получаването на средно гъст сос.
- Една тавичка се намазнява, на дъното се поставят половината картофи, половината сос, рибата, лука, останалите картофи, още сос и накрая галета.
- Запича се в загрята фурна.
- Готовата запеканка се поръсва с наситнен магданоз.