Необходими продукти:
- 500 гр рибно филе
- 1 глава лук
- 2-3 картофа
- 2-3 с.л. растителна мазнина
- сол
- черен пипер на вкус
Приготвяне или как се готви ястието:
- Направете постно тесто и го разточете на две кори. Тази, която ще използвате първо трябва да е по-тънка.
- Картофите обелете и нарежете на тънки колелца, същото направете и с лука.
- Рибата почистете и накъсайте на парченца, които овкусете с подправките. Поставете я в намазнена тавичка, наредете слой картофи, овкусените парченца риба, отгоре слой лук.
- Всичко поръсете обилно с мазнина и поставете втората кора.
- Краищата на корите слепете и подгънете навътре.
- Оставете на топло място за 20 минути, а преди да поставите в загрятата фурна направете няколко дупчици отгоре.
- Печете в загрята на 200-220 градуса фурна до готовност.