Необходими продукти:
- 1300 г филе от мерлуза или скумрия
- 200 г мазнина
- 200 г кромид лук
- 100 г моркови
- 100 г керевиз
- брашно
- 200 г кисело мляко
- 3 бр яйца 3 бр
- чесън
- 500 г картофи
- черен пипер и сол на вкус
- магданоз 1/2 връзка
- лимон
Приготвяне или как се готви ястието:
- В тенджера с разлято дъно се сгорещява растителното масло и едновременно се прибавят обелените и нарязани на дребно кромид лук, моркови и керевиз.
- Задушават се до омекване и се прибавя брашното, леко се забавя се настърганият кашкавал, залива се с разбитото мляко и яйцата и се пече в умерена фурна около 20 минути до зачервяване и се сервира топла.