Рецепта за Запечен костур със средиземноморски сос

Коментари · 403 Прегледа

Рецепта за Запечен костур със средиземноморски сос. Необходими продукти и начин на приготвяне на Запечен костур. Рецепта за рибено основно ястие.

Необходими продукти:

за 4 Порции:

  • 1.40 кг костур
  • 3 стръка розмарин
  • 1 бр лимон
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 ч.л. морска сол
  • 2 скилидки чесън
  • 4 с.л. вода
  • 2 бр дафинов лист
  • 1 ч.л. лимонов сок или оцет
  • 2 с.л. зехтин

 

Приготвяне или как се готви ястието:

  1. Почистете рибата от люспите, отделете гръбната перка, измийте я добре и я подсушете. Нарежете на няколко места тялото, а в коремната кухина сложете розмарина и лимонови резенчета.
  2. Поставете рибата в тава покрита с алуминиево фолио, поръсете с 1-2 ч.л. мазнина.
  3. Пече се в предварително загрята фурна около 40-50 мин покрита с аломиниево фолио.
  4. За соса счукайте солта и чесана в хаванче, добавете водата.
  5. Разбийте до получаване на гладка смес. Разбъркайте дафиновите листа, останалия розмарин, чесновата паста.
  6. Добавете лимоновия сок и размесете добре.
  7. Подправете с черен пипер.
  8. Внимателно поставете рибата на топла чиния.
  9. Залейте със соса.
  10. Ястието се сервира с пресни джинджифилови листа и лимон.

 

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg