Необходими продукти:
- 600 гр сол
- 600 гр брашно
- 3 яйца
- 225 мл вода 1
- кг изчистена сьомга
- 1 нарязан на парчета лимон
- 2 връзки наситнен копър
- 1 яйце за намазване на тестото
Приготвяне или как се готви ястието:
- От солта, брашното, яйца и водата замесвате с помощта на миксер гладко тесто.
- Оформяте топка, която завивате във фолио и оставяте в хладилника за около час.
- Загрявате фурната до 230 гр. Изваждате тестото, върху набрашнена повърхност разточвате кора с дебелина 1,3 см.
- Посолявате рибата и я покривате с резените лимон. Слагате върху тестото и посипвате с копъра. Завивате рибата с тестото.
- Слагате в набрашнена и намаслена тавичка, като накрая намазвате тестото отгоре с разбито яйце.
- Печете около 40 минути. След като извадите, прехвърляте в подходяща чиния. С помощта на нож, отстранявате горната част на тестото и кожата на рибата и нарязвате на порции.