Необходими продукти:
- 1300 г Мерлуза или карас
- 200 г растително масло
- 2400 г червени домати
- 100 г галета
- 3 връзки магданоз
- 2 глави чеснов лук
- сол и черен пипер на вкус
Приготвяне или как се готви ястието:
- От мерлузата се изваждат филетата, които се нарязват на порции.
- Червените домати и чесънът се нарязват на кръгли филийки, а магданозът се накълцва на ситно. Дъното на тава за печене се покрива с филийки от домати, магданоз, чесън, галета и рибните порции.
- Отгоре пак се нареждат домати, магданоз и чесън.
- Върху тях отново се поставят филийки от домати и се наръсват с галета, посолява се и се налива растителното масло.
- Пече се в умерена фурна.