Необходими продукти:
- 500 г Сафрид, скумрия, сардинопис, шаран
- 2 глави лук
- 150 г растително масло
- 1 морков
- 300 г червени домати
- 50 г галета
- 1 средна глава чесън
- сол и черен пипер на вкус
- дафинов лист
- 1 връзка магданоз
- 1 лимон
Приготвяне или как се готви ястието:
- Нарязаният на филийки лук, заедно с нарязания морков и чесън се задушава до омекване в растително масло, прибавят се една част от доматите и се задушава до сгъстяване, посолява се, прибавя се на вкус черен пипер, залива се с рибен бульон или топла вода и се оставя да ври около 10 мин.
- С така приготвения сос се залива наредената в тавичка риба, отгоре се нареждат нарязаните на филийки домати, наръсва се с галета и със ситно нарязан магданоз и се запича на фурна около 10-15 мин.