Необходими продукти:
- 800 г Мерлуза или налим, без глава
- 200 г растително масло
- 3 броя яйца
- 10 г горчица
- 50 г кисели краставички
- 75 г кисело мляко
- 1/2 връзка пресен магданоз
- сол и черен пипер на вкус
- 75 г лимон
Приготвяне или как се готви ястието:
- Рибата се почиства от кожата и костите, измива се добре и се нарязва на порции.
- Парченцата се осоляват, наръсват се със смлян черен пипер, панират се в брашно и се изпържват в силно сгорещено растително масло.
- От 250 г растително масло и 3 жълтъка се прави майонеза, която се размесва със ситно нарязаните кисели краставички и магданоз, горчицата и разбърканото кисело мляко.
- Изстиналите изпържени порции се поливат с приготвения сос и се украсяват с парченце лимон и клонки магданоз.