Необходими продукти:
- 500 гр. Топено сирене
- 200 гр. Гъби
- 3-3.5 литра Вода
- 1 бр Морков
- Зеленина - за украса
Приготвяне или как се готви ястието:
- Измивате гъбите и ги нарязвате на тънки ивички.
- Измивате и почиствате моркова и го настъргвате на едро ренде.
- Топеното сирене се нарязва на кубчета или се настъргва на едро ренде.
- Кипвате водата, намалявате огъня и прибавяте сиренето като непреставате да бъркате докато не получите еднородна смес.
- Добавяте гъбите, слагате капака и варите около 15 минути, след което добавяте моркова и варите още няколко минути.
*Бележки: При сервиране може да украсите супата със малко магданоз, а най-вкусна е гореща и с хрупкав бял хляб.