Необходими продукти:
- 2 ч.ч. бял боб
- 2-3 глави лук
- 2 бр. домати
- 2 бр. моркови
- 1-2 ч.л. захар
- 1/3 ч.ч. олио
- 1/3 ч.ч. настъргана целина
- 1 клонче чубрица
- сол
- брашно
Приготвяне или как се готви ястието:
- Бобът се измива, след което се вари в глинено гърне. Преди да се свари напълно, се добавят нарязаните на полумесеци глава лук, моркови на шайби, целината и олиото.
- Когато продуктите омекнат, се добавят и доматите, чубрица, сол и захар.
- Ястието се оставя да поври 30 минути.
- Приготвя се запръжка от останалата ситно нарязана глава лук, брашно и червен пипер (1:2), след което тя се изсипва в гърнето при останалите продукти.
- Вари се още десетина минути.