Съставки за коричката:
140 гр ядки
100 гр натрошени бисквити Орео
40 гр кокосово олио
Съставки за крема:
500 гр сирене (Gervais, Philadelphia,…)
200 гр рикота
1 мерителна лъжица протеин Just Whey с вкус ванилия
50 гр натрошени бисквити Орео
10 гр желатин
Насоки:
Първо начупете бисквитите на по-малки парчета, добавете ядките и натрошете всичко на ситно. Междувременно разтопете кокосовото олио, след това го добавете към натрошената смес и разбъркайте отново, докато всички съставки се смесят добре. Поставете сместа върху тава за печене (ние използвахме тава с диаметър 20 см), която покрихме с напръскана с кокосово олио в спрей хартия за печене.
Разпределете сместа по равно на дъното на тавата и я приберете в хладилника за 30 минути.
През това време пригответе крема. Смесете сиренето заедно с рикотата и протеина, докато се получи гладка смес. Пригответе желатина според инструкциите на опаковката и го прибавете към сместа заедно с натрошените бисквити Орео и разбъркайте всичко заедно. След половин час извадете кейка от хладилника и изсипете крема върху него. Разпределете го по равно върху целия кейк. Съхранявайте чийзкейка в хладилник през нощта. На следващия ден го украсете според предпочитанията си и го сервирайте!
Източник: GymBeam