Необходими продукти за 20 бисквитки:
¼ чаша брашно от лимец (или друго)
50 г масло
чаша фъстъчено масло (ние използвахме Crunchy и затова не трябваше да добавяме допълнителни парченца ядки)
яйце
чаша тръстикова захар или сироп от агаве
пакетче бакпулвер
няколко капки екстракт от ванилия
щипка сол
Начин на приготвяне:
- Загрейте предварително фурната на 170ºC и междувременно постелете тавата с хартия за печене.
2. В отделни купи смесете сухите (брашно + захар + бакпулвер + сол) и течните (меко масло + фъстъчено масло+ яйце + екстракт от ванилия) съставки.
3. Изсипете сухата смес в купата с течна смес и ги размесете заедно, докато се образува твърдо тесто.
4. От това тесто първо направете малки топчета,
които поставете в тавата и ги разточете с длани или с дъното на чаша.
5. Печете 10-15 минути до златисто.
Източник: GymBeam