Необходими продукти за тестото:
120 мл бадемово мляко
100 г брашно от лимец
100 мл соев йогурт (може да се замени с кокосов йогурт
или с йогурт от кашу)
1 супена лъжица ябълков оцет
½ чаена лъжичка бакпулвер
½ чаена лъжичка сода бикарбонат
½ чаена лъжичка канела
щипка сол
кокосово олио на спрей
Необходими продукти за крема:
50 мл вода
30 г био веган протеин с вкус на банан и ягода
2-3 ягоди за украса
Начин на приготвяне:
Първо трябва да смесим всички сухи съставки, необходими за тестото – брашно от лимец, бакпулвер, сода бикарбонат, канела и сол. След това добавяме към тях и течните съставки – мляко, йогурт и ябълков оцет. Изсипваме в блендер получената смес и миксираме добре, докато се превърне в хомогенно тесто. Междувременно приготвяме тигана за палачинки, като го напръскваме с
кокосово олио на спрей и го оставяме да се нагрее. След това сипваме в него от тестото с черпак и печем палачинките до златисто-кафяво и от двете страни.
Когато палачинките станат готови, започваме да приготвяме протеиновия крем. За целта добавяме водата към био веган протеина и разбъркваме добре. След като кремът стане готов, го заливаме върху палачинките и ги украсяваме с ягоди или със сироп за палачинки. Воала, веганската вкуснотия е готова!
Източник: GymBeam