Необходими съставки:
300 г узрели банани
75 г настърган кокос
70 г кисело мляко
20 г кокосова захар
10 г пудинг на прах с вкус ванилия (не е задължително)
2 яйца
кокосово масло в спрей
Начин на приготвяне:
За приготвяне на сладкиша е необходима форма за торта с диаметър 20 см. Първо внимателно напръскайте дъното на формата с кокосово масло и след това равномерно го поръсете с кокосовата захар. Нарежете приблизително 150 г от узрелите банани на тънки колелца и ги наредете върху захарта на дъното на формата.След това пригответе тестото, като смесите с миксер останалите 150 г банани, яйца и кисело мляко. В купа изсипете гладката смес без бучки, добавете настъргания кокос, ваниловия пудинг и разбъркайте добре. Може да пропуснете пудинга, но така след опичане тестото ще остане леко по-влажно. Изсипете полученото тесто във форма за торта, поставете го във фурната и изпечете на 180 ° C за около 25 минути.
След изпичане внимателно обърнете сладкиша върху чиния и оставете да изстине.
Източник: GymBeam