За салатата са ви необходими:
4 филета от сьомга без кожа
400 g смес от зелени салати
3 авокадо
1 краставица
За дресинга са ви необходими:
4 супени лъжици нарязана мента
3 супени лъжици зехтин
2 чаени лъжици сироп агаве
настъргана кора от лайм и сок от 1 лайм
Начин на приготвяне:
Първо пригответе дресинга, като смесите всички съставки. След това нарежете съставките за салатата. Обелете авокадото, махнете ядката и го нарежете на тънки филийки. Разрежете краставицата по дължина на четвъртинки и след това я нарежете на кубчета. Сложете салатата, авокадото и краставицата в купа и ги залейте с половината от дресинга.
Подправете филетата от сьомга и ги натъркайте със зехтин. Загрейте тигана и изпечете филетата за 3-4 минути от всяка страна. Сервирайте парчетата сьомга върху зеленчукова салата, отгоре залейте с останалия дресинг.
Източник: GymBeam