Необходими съставки:
300 g риба тон в зехтин
250 g пресен зелен фасул
200 g малки червени или лилави картофи
200 g маслини
8 нарязани репички
3 яйца
2 броя маруля
3 супени лъжици каперси
За дресинга са ви необходими:
3 супени лъжици зехтин
1 супена лъжица бял винен оцет
1 чаена лъжица Дижонската горчица
1 скилидка чесън
морска сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Първо подгответе дресинга. Смесете всички съставки, посолете и подправете. Сложете картофите в съд със студена вода и добавете малко сол, сварете ги до готовност. Отцедете сварените картофи и ги поставете в чиния, за да изстинат. Междувременно сварете яйцата за около 6 минути. Обелете сарените яйца и ги разрежете на четвъртинки. Смесете марулята,фасула, маслините, доматите, репичките, парчетата риба тон, яйцата и нарязаните картофи. Изсипете дресинга върху салатата и сервирайте.
Източник: GymBeam