Необходими продукти:
- 5 яйца
- 1 и 1/2 чаена чаша захар
- 1 чаена лъжичка ванилия
- настъргана кора от един лайм
- настъргана кора от един портокал
- 10 грама бакпулвер
- 2 чаени чаши пресято брашно
- 70 милилитра олио
- 50 милилитра топла вода
- течен шоколад за украса
- бисквитки за украса
Начин на приготвяне:
- В купа чукнете яйцата и прибавете захарта, ванилията и цитрусовите корички.
- Разбийте сместа с миксер, бийте в продължение на 10 минути.
- В друг съд комбинирайте брашното с бакпулвера, разбъркайте и прибавете към яйчената смес. Добавете олиото, топлата вода и разбъркайте до еднородност.
- Изсипете тестото в намаслена и набрашнена форма, загрейте фурната на 180 градуса и сложете кекса за 10 минути да се пече отдолу.
- След това го преместете в средата и продължете печенето около 30 минути.
- Проверете дали е готов с клечка за зъби.
- Охладете сладкиша и го украсете с течен шоколад и бисквити по ваш избор. Разрежете и поднесете.
Рецепта предоставена от Русиана Танева