Необходими продукти:
- 50-100 милилитра червено вино
- 1 чаена лъжичка млян кимион
- 1 чаена лъжичка черен пипер
- 1 чаена лъжичка червен пушен пипер
- 1 супена лъжица соев сос
- сок от половин лимон
- 1 супена лъжица зехтин или олио
- 500-700 грама шарено свинско месо
- 1 супена лъжица горчица
Начин на приготвяне:
- Нарежете месото на фини късчета и ги сложете в купа.
- Добавете кимион, черен и червен пипер, соев ос, лимонов сок, горчица, зехтин и червено вино.
- Разбъркайте месото с ръце, покрийте с прозрачно фолио и охладете сместа за минимум два часа.
- Добре е да престои повече време, за да попие всички аромати.
- Извадете свинското и го изпечете равномерно на сгорещена скара.
- Поднесете късчетата топли и гарнирайте със сос по избор.
Рецепта предоставена от Русиана Танева