Необходими продукти:
- 2 пилешки бутчета
- 1 глава лук
- 2-3 меки домата
- 1 морков
- 100 г грах
- 1-2 чушки
- 4-5 картофа
- 2 стръка пресен магданоз
- 2-3 стръка пресен копър
- 1-2 скилидки чесън
- 1 ч.ч червено вино
- 1 ч.л червен пипер
- 1-2 дафинови листа
- сол и черен пипер на вкус
- олио за запръжка
Начин на приготвяне:
- Пилешките бутчета се измиват добре и се сваряват. Бульонът им се припенва и оставя встрани.
- В тенджера се запържват нарязаните на ситно лук, морков и домати. Разбърква се.
- Пилешкото месо се обезкостява, накъсва се и се добавя към сместа.
- Добавяме нарязаните чушки, граха и картофите, нарязани на кубчета.
- Подправяме със скълцаните пресни подправки, червения, черния пипер и сол на вкус. Прибавяме накрая дафиновия лист и скилидките чесън - цели.
- Разбъркваме, наливаме виното и разреждаме с малка част от бульона.
- Оставяме да къкри на слаб огън до готовност.
- По желание, при сервиране яхнията може да бъде поднесена със сварен ориз.
Рецепта предоставена от Русиана Танева