Варени пилешки бутчета със зелен сос

Коментари · 333 Прегледа

#фотоконкурс <br>#вино <br># <br>#вино <br>#кулинаренконкурс <br>#пилешки бутчета със зелен сос <br>#основниястия

бутчета - 4 бр

лук- 1/2малка глава

магданоз -1/2 връзка

черен пипер на зърна

сол на вкус

 

За соса:

брашно- 2 с.л

масло-30 г

бульон -300мл

магданоз-1/2 връзка

вино розе- 40 мл

лимонов сок

захар -1/2 ч.л

 

Бутчетата се поставят в съд с гореща вода .След завиране на течността рмесото се посолява. Вари се до готовност на умерен огън.

Около 20 минути преди сваряването на бутчетата, бульонът се ароматизира ,като се поставя снопче магданозени стъбла ,нарязан на ситно лук ,цветен черен пипер на зърна. 

Готовият бульон се прецежда. 

Сосът се приготвя по следния начин:

Брашното се запържва леко в малко масло. Запръжката се разрежда с бульон и вино розе.

Вари се на бавен огън около 10 минути, след което се отстранява от огъня. 

Прибавят се магданозът нарязан на ситно , захарта и останалото масло. Подправя се с лимонов сок. 

При поднасяне ,задушените бутчета се поливат със соса. 

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg