Необходими продукти:
150 g смлени овесени ядки
50 g масло от ядки – от кашу, бадемово или фъстъчено масло
50 g соев протеин с вкус на шоколад
3 зрели банана със среден размер (прибл. 300 g) + 1 банан за украса (прибл. 125 g)
15 g какао
2 супени лъжици семена от чия (20 g) + 6 супени лъжици вода
1 + ½ мерителна лъжица еритрит
2 чаени лъжички бакпулвер
½ чаена лъжичка сода бикарбонат
щипка сол
за овкусяване: ванилия на прах, канела, какаови зърна, ядки
или сушени плодове
Начин на приготвяне:
Първо правим така нареченото “яйце от чия”. Смиламе семената от чия, добавяме към тях шест супени лъжици вода и оставяме така за около 10 минути. Междувременно загряваме фурната на 165°C. Смесваме всички насипни съставки в голяма купа. В друга купа намачкваме бананите с вилица, добавяме ядковото масло и вече приготвеното “яйце от чия”. Разбъркваме добре всички съставки и добавяме течното тесто към сухите съставки.
Разбъркваме сместа и добавяме към нея ядките, какаовите зърна или сушените плодове. Изсипваме тестото във форма за хляб, която предварително сме постелили с хартия за печене. Поставяме върху тестото нарязания банан и оставяме да се пече за около 50 минути. След като се охлади, сервираме хлебчето с невероятно вкусното сладко изкушение Jammy Spread или с ядково масло.
Източник: GymBeam