Продукти:
200 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
60 г захар
10 г ванилова захар
1/2 ч.л ванилова есенция
За роял айсинга:
един белтък
250 г пудра захар
1 ч.л. лимонов сок
1 ч.л. царевично нишесте
листенца пресен розмарин и захарни перли за декорация
Инструкции:
Брашното заедно с бакпулвера се пресяват в голяма купа.
Към тях се прибавят ваниловата захар , ваниловата есенция, омекналото масло и яйцето.
От всички продукти се замесва глако тесто. Оформя се на топка,увива се в стреч фолио и се поставя в хладилника да се стегне и охлади.
Тестото се разточва върху набрашнен плот на кора и от нея се изрязват с помощта на ринг или чаша кръгчта сдупка по средата ( като венчета). Нареждат се тава покрита с хартия за печене и се пекат за около 10 минути в предварително загрята на 180 г фурна.
За приготвяне на бялата глазура (роял айсинг) в дълбок съд се смесват един белтък, пудрата захар,лимоновият сок и царевичното нишесте. Всички продукти се разбиват най-добре с миксер до получаване на гладка и гъста смес.
Получената глазура се поставя в сладкарси пош и се шприцова или просто намазва върху изсиналите сладки венчета.
Сладките се декорират веднага,още докато не е стегнала глазурата с листенца розмарин и перли.