За тестото са ви необходими:
40 g кокос
30 g Еритритол
25 g протеин Just Whey (вкус white chocolate coconut)
70 ml вода
4 яйца
1 чаена лъжичка бакпулвер
За крема са ви необходими:
250 g фина извара
150 g ягоди
подсладител на вкус (ние използвахме 30 g мед)
1 супена лъжица сок от лимон
Начин на приготвяне:
Започнете с отделянето на жълтъците от белтъците. След това разбийте с миксер жълтъците, кокоса, протеина, бакпулвера, водата и еритритола. В друга купа разбийте белтъците, докато получите сняг, който след това с помощта на лъжица смесете със сместа от жълтъците и другите съставки. Покрийте тавата с хартия за печене и изсипете в нея приготвеното тесто. След това пъхнете във фурна, предварително загрята на 180°C и печете за около 10 минути.
Оставете опеченото тесто да се охлади, междувременно пригответе крема с изварата. Разбъркайте фината извара, подсладителя и лимоновия сок до получаване на гладък крем. След като тестото се е охладило, намажете крема отгоре. Нарежете няколко ягоди на
половинки и ги наредете в лявата страна на сладкиша. Нарежете останалите ягоди на малки парченца и ги разпределете равномерно върху крема. Леко и внимателно навийте сладкиша, за да получите руло. Оставете готовото руло в хладилник поне за един час, за да може да стегне добре, след това нарежете на парчета и може да сервирате. Гарнирайте с пресни ягоди и настърган кокос.
Източник: GymBeam