Необходими продукти
Около килограм телешки дроб
Сол, черен пипер, кимион за овкусяване на дроба
Смес от равни количества пшеничено и царевично брашно за овалване на дроба
5-6 бр картофи
Лук червен 2 средни глави или 1 по-голяма
Магданоз
Лимон
Сумак
Олио за пържене
- Изчистваме дроба от ципата и жилите, нарязваме на еднакви кубчета и оставяме в леко подсолена вода.
- Почистваме картофите и ги нарязваме на кубчета със същата големина като дроба, посоляваме и ги пържим.
- Овкусяваме дроба и го овалваме в брашнения микс.
- Пържим дроба в маслена баня до готовност.
- Сервираме дроба и картофите заедно със свежа салата, червен лук нарязан полумесеци и овкусен с лимонов сок и сумак. За повече свежест поръсваме и зрънца от нар.