Арнаут джигер, или дроб по албански

Коментари · 207 Прегледа

Не е трудно за приготвяне...
Вкусно, вкусно.....

Необходими продукти

Около килограм телешки дроб

Сол, черен пипер, кимион за овкусяване на дроба

Смес от равни количества пшеничено и царевично брашно за овалване на дроба

5-6 бр картофи 

Лук червен 2 средни глави или 1 по-голяма

Магданоз

Лимон

Сумак

Олио за пържене

  1. Изчистваме дроба от ципата и жилите, нарязваме на еднакви кубчета и оставяме в леко подсолена вода.
  2.  Почистваме картофите и ги нарязваме на кубчета със същата големина като дроба, посоляваме и ги пържим.
  3. Овкусяваме дроба и го овалваме в брашнения микс.
  4. Пържим дроба в маслена баня до готовност.
  5. Сервираме дроба и картофите заедно със свежа салата, червен лук нарязан  полумесеци и овкусен с лимонов сок и сумак. За повече свежест поръсваме и зрънца от нар.
Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg