Сьомга филе, нарязано на кубчета
1 глава кромид лук
1 зелена пиперка
1 червена пиперка
За мариноване на сьомгата
Сол, чер пипер
Сок от 1 лимон ( ако искаме по наситен аромат на лимон, може и малко настъргана кора)
Зехтин
Пресована скилидка чесън
По желание щипка сух риган, стръкче пресен копър..
- Нарязаното на кубчета филе от сьомга, мариноваме и оставяме в хладилника
- Нарязваме пиперките и лука на еднакви парченца, с големината на кубчета сьомга
- Подготвяме шишчетата за печене, като редим , лук, червена пиперка, сьомга, лук, зелена пиперка, сьомга ...
- Изпичаме шишчетата на скара или грил тиган. Сервираме със свежа салата .