Пилешки воденички 500гр
2 глави лук
1 морков
1 зелена пиперка
1 червена пиперка
150гр гъби печурки
2 скилидки чесън
1ч.л. доматено пюре или 200мл доматен сок ( може и пресен домат на кубчета), 1 к.л. захар
Сол, чер пипер, червен пипер,щипка кимион, мащерка, сминдух, магданоз за поръсване
- Сваряваме пилешките воденички в подсолена вода.
- Запържваме зеленчуците, нарязани на жулиени.
- Добавяме сварените воденички, доматеното пюре и захарта. При нужда добавяме и 100-150мл вода. Овкусяваме с подправките на вкус и оставяме ястието да се готви 10-15 Мин на бавен огън.
- Сервираме в подходяща чиния и поръсваме с пресен магданоз.
Chef Mandja 1 y
Чудесна рецепта, а какво питие бихте препоръчали за нея?