Нужните продукти:
- 640 г кореноплодни зеленчуци, като моркови, тиква, пащърнак
- зехтин
- 4 скилидки чесън
- 2 стръка пресен розмарин
- червен винен оцет
Начин на приготвяне:
- Нарежете на едно зеленчуците на парчета около 2 см (няма нужда да ги белите).
- Поставете в голяма купа с 1 супена лъжица зехтин, щипка морска сол и черен пипер.
- Поставете зеленчуците вв еър фрайър и гответе при 170C за 25 минути, като обръщате зеленчуците или разклащате кошницата на всеки 10 минути.
- Обелете и нарежете чесъна.
- Наситнете розмарина.
- Добавете чесъна, розмарина и няколко капки червен винен оцет във фритюрника и разбъркайте заедно със зеленчуците, след което гответе на 190C за последните 10 минути или докато зеленчуците станат златисти.
Съвет
*Тестван в 4,2-литров еър фрайър. Всички еър фрайъри са различни, така че резултатите може да варират.
Източник: https://www.jamieoliver.com