Необходими продукти:
- 2-3 бр шоколадови рула /зависи от големината им и от големината на формата/
- 300 мл сметана
- 200 гр шоколадов кувертюр
- сладко от портокали
Начин на приготвяне или как се готви десертът:
- Застелете купа за салата с фолио за свежо съхранение. Диаметър на купата - 22-24 см.
- Подредете по дъното и стените шоколадови рула, нарязани на еднакви по дебелина парчета.
- Отделете си парчета от рулото, с които да затворите тортата, т.е. да направите от тях дъно. Останалите парчета нарежете на кубчета.
- 300 мл сметана се загрява, докато заври и с нея се залива 200 гр шоколадов кувертюр.
- Разбърквайте, докато се разтопи шоколада.
- Отделете си за украса около 1 ч.ч. Останалото количество приберете в хладилника за 1-2 ч. да се охлади.
- Разбийте с миксер отделеното количество, колкото да се сгъсти леко.
- Към шоколадовата смес добавете сладко от портокал (количеството е според вашите предпочитания) и нарязаните парчета от рулото. Ако ви се стори, че плънката е недостатъчна, може да добавите още сметана или сладко, натрошени шоколадови бисквити, течен шоколад, ядки или каквото ви харесва.
- Напълнете тортата с плънката и подредете отделените парчета руло отгоре, за да затворите.
- Завийте с още фолио и оставете за цяла нощ в хладилника.
- На следващия ден украсете.
- Леко разтопете една част от отделения шоколад и залейте, а другата шприцовайте.
- Украсете с шоколад, ядки, бонбонки по желание.
Рецепта предоставена от Десислава Енчева