Порции: 4 / Време : 70 мин
Необходими продукти:
- 4 ч.л. мюсли ягода с парченца шоколад
- 2 с.л. орео, смлени
- 1/2 к.ч. захар на вкус (може и кафява)
- 20 г желатин
- 1 к.ч. сметана, сладка
- 30 мл прясно мляко
- 30 мл плодов сок
- ванилия
Начин на приготвяне или как се готви десертът:
- Сметаната се разбива със захарта и смлени Орео до гъста консистенция.
- Разтворете желатина в млякото и сока. Желатинът трябва да се накисва и много често се разбърква в продължение на най-малко 30 минути, но може да е и повече в зависимост от желатина. Докато не набъбне напълно и се превърне в гъста хомогенна маса. Затоплете желатина на водна баня, докато се разтвори напълно. Но не позволявайте да се вари! Ако всичко се прави така, няма да има бучки!
- Изсипете в сметаната и смес от мюсли, Орео и ванилия.
- Разбърква се добре и се изсипва в леко намокрени формички.
- Оставят се на студено място или в хладилник, за да стегне желето.
- Поднесете десерта към трапезата.
Рецепта предоставена от Станислава Вълкова