Свински гърди 0.500
100мл вино
1с.л. мед
Сок от 1 портокал
2-3 тънки шайби портокал
2скилидки чесън
Мазнина
Сол, черен пипер на вкус
1ч.л. соев сос
1-2 звездовиден анасон
1с.л. масло за глазиране
- Овкусяваме свинските гърди със сол и черен пипер, запържваме ги до готовност в тиган с малко мазнина. Отстраняваме парчетата свински гърди от тигана.
- Добавяме в тигана мед, вино, соев сос, сокът от портокал и скилидките чесън.
- Щом течността заври прибавяме и резените портокал и звездовидния анасон.
- Изчакваме минута- две да се редуцира сосът, добавяме маслото и връщаме свинските гърди в тигана. Обръщаме ги от двете страни да се овкусят от сосчето и сервираме в подходяща чиния.