Необходими продукти:
2бр пилешки пържоли от бут
3 скилидки чесън
1 глава лук
1 с.л. каперси
50 гр масло
2 с.л. олио
4-5 резени лимон
сокът на 1/2 лимон
1 ч.ч. пилешки бульон
сол
червен пипер
черен пипер
магданоз
Начин на приготвяне:
Пилешките пържоли се овкусяват със сол, червен и черен пипер, леко се намазняват и се пекат на скара, грил тиган или в моя случай - в Еър фрайър.
Не трябва да се препичат.
В тиган се загрява олиото и маслото, добавят се пържолите и се изпържват съвсем леко, колкото да замиришат на масло.
Изваждат се в чиния.
В същата мазнина се добавят нарязаните на ситно лук и чесън.
След това се прибавят каперсите, разбърква се.
Следва пилешкия бульон, лимоновия сок, резените лимон.
Изчакайте сосът да кипне.
Пилешките пържоли се връщат в тигана, сосът се готви на слаб огън, докато се сгъсти.
Пилешките пържоли се сервират топли, поръсени с магданоз.