Нужните продукти:
- ½ кг говеждо месо
- 2 ½ л. вода
- 1 голям морков
- 100 г целина
- 1 корен от магданоз
- резен зеле
- 1 средно голяма глава лук
- 1 картоф
Според годишното време: - 1-2 домата
- 1 чушка
- малко цветно зеле
- сол
- четири лъжици олио
- червен и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Измитото и нарязано меса се слага в подходяща тенджера и се залива с водата.
2. Слагаме тенджерата на огъня и оставяме месото да заври и кипне. Намаляваме силата на огъня и оставяме да ври на тих огън около час.
3. След това прибавяме изчистения зеленчук. Прибавяме и главата лук, която предварително е поизпечена във фурната. Продължаваме да варим до омекване на зеленчуците.
4. Прецеждаме бульона и сваряваме в него по желание: ориз, фиде, тархана и др.
5. Подправяме с оцет, ситно нарязан магданоз и сервираме горещ.