Нужните продукти:
- кг. прясна риба
- 2-3 глави лук, зарзават за супа
- 1 дафинов лист, бахар, черен пипер
- 2 с.л. олио
- 2 с.л. брашно
- червен пипер
- парченца хляб
- 1 яйце
- магданоз
- чубрица
- лимонтузу или кисело мляко
Начин на приготвяне:
1. Измития и изчистен супен зеленчук със сол и парченце хляб варим в топла вода.
2. Сварения зеленчук прецеждаме и претриваме през гъста цедка.
3. В прецедения бульон връщаме претритите зеленчуци и слагаме измитата и изчистена риба.
4. С мазнината, брашното и червения пипер, правим запръжка, с която подправяме чорбата.
5. Варим още 10 минути.
6. Подправяме чорбата с чубрица, ситно нарязан магданоз и черен пипер.
7. Застройваме с яйца и лимонтузу или с кисело мляко и сервираме.