Необходими продукти
Пилешко филе
Сол, чер пипер
1 с.л. горчица
1 яйце
Корнфлекс+ настърган пармезан+1сл брашно и няколко стръка магданоз нарязан наситно за паниране
1 пакет талиатели
За соса:
Масло 100гр
5-6скилидки чесън
500мл сметана
150-200гр маскарпоне
Сол, чер пипер, червен пипер на люспи( може и сухо чили)
Провансалски подправки
150гр настърган пармезан
Част от бульона, в който са се варили талиателите
1.Нарязваме филето на шницели, овкусяваме , топим в разбитот яйце ипанираме в сместа от брашно, корнфлекс, магданоз и пармезан. Пържим до почервенявате.
2. Сваряваме талиателите по указание на опаковката, в подсолена вода.
3. Докато се вари пастата, приготвяме соса. Първо разтопяваме маслото, добавяме скилидките пресован чесън, сметаната, маскарпоне. Овкусяваме с подправките, добавяме част от водата, в която се е варила пастата, накрая настъргания пармезан. Бъркаме до разтопяването му.
Добавяме пастата към соса и разбъркваме, за да се овкуси добре.
Сервираме в подходяща чиния, паста и отгоре с нарязаното панирано пилешко филе.