Нужните продукти:
- ½ кг спанак
- 1 ½ л. вода
- 1 ч.л. сол
- 2 с.л. олио
- 1 глава лук
- 1 стрък праз
- 2 с.л. брашно
- червен пипер
- 50 гр. ориз
- магданоз
- 1-2 яйца
- 4-5 лъжици кисело мляко
Начин на приготвяне:
1. Изчистения спанак, измит с няколко води и нарязан на ситно се сипва в кипяща подсолена вода.
2. Спанака се вари 10 минути в открит съд.
3. От мазнината, ситно нарязания лук и праз, брашното и червения пипер, правим светла запръжка, с която се разрежда спаначената чорба.
4. След запръжката поставяме в чорбата изчистения и измит ориз и варим до омекването му.