НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
хляб- 4 филийки (сух)
орехи- 90 гр.
чесън- 7-8 скилидки
сол на вкус
олио- 100 мл.
оцет на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Запечете орехите на тиган за няколко минути. Накиснете филийките хляб във вода. Нарежете или счукайте орехите на ситно. Изцедете накиснатия хляб от водата. Счукайте чесъна в хаванче с малко сол. Поставете хляба в подходящ съд за пасиране. Добавете олиото и сол на вкус. Пасирайте до получаване на гладка еднородна смес. Прехвърлете сместа в купа. Прибавете орехите, счукания чесън и разбъркайте. Овкусете с малко оцет по ваш вкус, и отново разбъркайте.
Приятен апетит!
Весели празници!
Chef Mandja 4 год
След малко ще я направя ? Това е любимата #разядка на баща ми ❤️