Нухните продукти:
- 10 агнешки крачета
- 1 дафинов лист
- няколко зърна черен пипер
- бахар, червен пипер
- 1 връзка зелен лук
- 1-2 яйца
- няколко скилидки чесън
- оцет
- олио
- ориз
Начин на приготвяне:
1. Добре измитите и почистени агнешки крачка, поставяме в тенджера и заливаме със студена вода.
2. Слагаме ситно нарязания лук, подправките и варим на тих огън. Като омекне месото изваждаме крачетата и прецеждаме бульона.
3. В прецедената вода варим изчистения ориз.
4. Обезкостяваме крачетата, а месото нарязваме на ситно.
5. Връщаме месото в чорбата и загряваме 2-3 лъжици мазнина и запържваме червения пипер.
6. Слагаме пипера в чорбата и застройваме с яйца и оцет.
7. Преди сервирането подправяме със счукан чесън и оцет.