Супа топчета, Класическа рецепта

Коментари · 573 Прегледа

Супа топчета - рецепта на Дядо Лъчо за класическа супа от месо

Нужните продукти:

  • ½ кг. кълцано месо – кайма смес или от телешко или агнешко месо
  • зарзават за супа или вегетариански бульон
  • сол
  • 1 с.л. червен пипер
  • черен пипер
  • бахар
  • 50 гр. ориз
  • 30 гр. олио
  • 40 гр. брашно
  • 1 глава лук
  • магданоз
  • 1 яйце
  • оцет или 4 с.л. кисело мляко

Начин на приготвяне:

1. От зеленчуците приготвяме вегетариански бульон.
2. Към кълцаното месо прибавяме малко настърган лук, част от ситно нарязания магданоз, сол, черния пипер и белтъка от 1 яйце.
3. Замесваме кълцаното месо и от сместа правим малки топчета, които потапяме в оцет и овалваме в брашно.
4. Във врящия вегетариански бульон поставяме топчетата от месо и изчистения ориз и варим до омекване.
5. С част от мазнината, брашното, ситно нарязания лук и червения пипер правим светла запръжка, с която разреждаме чорбата.
6. Застройваме чорбата с яйца и оцет или кисело мляко.
7. Подправяме със ситно нарязан магданоз и черен пипер и сервираме.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg