Нужните продукти:
- пиле филе / гърди - 400 гр.
- ананас - 1 шайба
- моркови - 1/2 морков
панировка:
- нишесте - 1 ч.л.
- брашно - 6 ч.л.
- сол - 1/2 ч.л.
- бяло вино - 1 ч.л.
- захар - 1/2 ч.л.
сосът:
- нишесте - 2 ч.л.
- кетчуп - 7 ч.л.
- оцет - 4 ч.л.
Начин на приготвяне:
- Продуктите за панировката разбивате и потапяте вътре парченцата пилешко.
- Изпържвате в нагорещеното олио - 3 минути.
- В друг тиган правите соса от нишестето, кетчупа и оцета, които предварително сте разбили, варите около 1 минута.
- Слагате вътре месото и прибавяте ананаса и морковите, предварително нарязани на парченца. Разбърквате добре и сервирате.