Рецепта за Лаврак с кашкавал на фурна

Коментари · 315 Прегледа

Рецепта за Лаврак с кашкавал на фурна. Рецепта участваща в кулинарен конкурс "Месец на влюбените". Рецепта за Лаврак на фурна, с която да изненадате всички.

Необходими продукти:

  • Лаврак-300-400 г
  • брашно- 2 с.л
  • бяло вино- 300мл
  • масло- 2 с.л
  • пушен кашкавал- 50 г
  • галета- 20 г магданоз
  • сол
  • подправки на вкус

 

Приготвяне или как се готви ястието:

  1. Почистената риба се измива и нарязва на порции, след което се задушава в малко вода.
  2. В горещо масло се запържва брашното, като се разрежда с бяло вино и малко вода.
  3. Добавя се нарязан магданоз. Оставя се да заври и сгъсти.
  4. Лавракът се нарежда в тавичка.
  5. Залива се със соса, поръсва се с галета и настърган кашкавал.
  6. Пече се в умерена фурна до зачервяване.

 

Рецепта предоставена от Станислава Вълкова

 

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg