Нужните продукти:
- 300 гр. БУТЕР ТЕСТО БЕЛЛА
- 1 кг. кайсии
- 1 с.л. овесени ядки
- 200 гр. смлени орехи
- 350 гр. захар
- 2 яйца
- 100 гр. пълномаслен маргарин БЕЛЛА
Начин на приготвяне:
- Бутер тестото се разстила, като леко се повдигнат краищата и се набожда с вилица.
- 125 гр. смлени орехи се смесват с маргарина и 80 гр. захар.
- Към маслената паста се прибавят яйцата. Така приготвения крем се изсипва върху тестото и се поръсва с овесените ядки.
- Кайсиите (изчистени от костилките) се подреждат върху крема и се наръсват с останалото количество смлени орехи. Поръсва се с 80 гр. захар и се пече в предварително загрята на 200 С фурна в продължение на 40 мин.
- След като кайсиевата пита изстине се залива с карамел, който се приготвя от остатъка от захарта и 1 суп. лъжица вода.
Предложена от: Валентина Иванова - гр. Благоевград Приз на журналистите във Втория Национален кулинарен конкурс Моята щастлива бутер рецепта