Нужните продукти:
- 500 гр. БУТЕР ТЕСТО „БЕЛЛА”
- 150 гр. краве сирене
- 1 яйце
- 1 жълтък
- 12 бр. пъдпъдъчи яйца (по 2 за тимбалче)
- 1 бр. домат
- 1 бр. печена чушка
- маруля и магданоз за украса
Начин на приготвяне:
- Приготвя се плънка от сиренето, яйцето, домата и червената чушка.
- Пъдпъдъчите яйца се обелват.
- Бутер тестото се нарязва на квадрати и внимателно се притиска към страните и дъното на всяко тимбалче. Всяко тимбалче се пълни с плънка, а стърчащите краища на тестото се намазват с жълтък.
- Пекат се в предварително загрята на 220 С фурна до зачервяване.
- След като се изпекат, се добавят пъдпъдъчи яйца и се аранжира с маруля и магданоз.
Предоставена от: Бойка Манева – гр. София ПОБЕДИТЕЛ във Втория Национален кулинарен конкурс “Моята щастлива бутер рецепта”