Нужните продукти:
- 1 кг БУТЕР ТЕСТО “БЕЛЛА”
- 1 ч.ч. смлени орехи
- 2 ч.ч. захар
- 1 ч.ч. вода
- 1 ч.л. какао
- 80 гр лешници
Начин на приготвяне:
- Бутер тестото се разточва леко на лист (3 см) и се разрязва на малки квадратчета. По средата на всяко от тях се слага смес от орехи и какао, след което се затварят на триъгълници.
- Пекат се в предварително загрята фурна на 200С до зачервяване.
- От водата и двете части захар се приготвя сироп.
- След изпичането шьохретите се сиропират и се поръсват със счукани лешници.
Предоставена от: Февзие Керимова - участничка в Първия Национален кулинарен конкурс “Моята щастлива бутер рецепта”