Сладолед 1 кутия
2 белтъка
Корнфлекс и кадаиф, блендирани за панировка
За декорация - шоколад, кокосови стърготини, ядки... По желание
- Разделяме сладоледа на порции - топки или резени
- Потапяме ги в предварително разбития на пяна белтък.
- Овалваме в корфлекса с кадаиф, които сме блендирали предварително.
- Оставяме за час във фризера.
- След час повтаряме отново същата операция белтъци и панировка и отново връщаме сладоледа във фризера.
- Загряваме олио в дълбок съд, изваждаме 1 порция от замразения сладолед и пържим за секунди на маслена баня. Изваждаме 1 по 1 от порциите сладолед, за да избегнем разтопяване на стайна температура..
- Сервираме с разтопен шоколад , ядки, кокосови стърготини.. по желание.