Паниран сладолед

Коментари · 514 Прегледа

При едно от посещенията ни в Турция опитахме от този десерт с уникален вкус и лесен за изпълнение.

Сладолед 1 кутия

2 белтъка

Корнфлекс и кадаиф, блендирани за панировка

За декорация - шоколад, кокосови стърготини, ядки... По желание

 

  1. Разделяме сладоледа на порции - топки или резени
  2.  Потапяме ги в предварително разбития на пяна белтък.
  3. Овалваме в корфлекса с кадаиф, които сме блендирали предварително.
  4. Оставяме за час във фризера.
  5.  След час повтаряме отново същата операция белтъци и панировка и отново връщаме сладоледа във фризера.
  6. Загряваме олио в дълбок съд, изваждаме 1 порция от замразения сладолед и пържим за секунди на маслена баня. Изваждаме 1 по 1 от порциите сладолед, за да избегнем разтопяване на стайна температура..
  7. Сервираме с разтопен шоколад , ядки, кокосови стърготини.. по желание.
Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg