ПРЕДИШНИТЕ ВЕГАН РЕЦЕПТИ | СЛЕДВАЩИТЕ ВЕГАН РЕЦЕПТИ
8.Веган Спагети с Крем от Броколи и Чесън
- Продукти:
- 350г веган спагети
- 1 глава броколи, нарязана
- 3 скилидки нарязан чесън
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 чаша веган сметана
- Сок от 1 лимон
- Сол и черен пипер на вкус
- Начин на приготвяне:
- Сварете спагетите според инструкциите на опаковката.
- В голям тенджера сварете броколите до омекване.
- Загрейте зехтина в тиган и запържете чесъна за минута.
- Добавете веган сметаната и овкусете със сол и пипер.
- Смесете с карфиола и спагетите.
- Поднесете с пресен лимонов сок.
9.Веган Бурито с Нарязани Зеленчуци и Чоризо
- Продукти:
- 4 вегански тортили
- 1 чаша нарязан сладък картоф
- 1 чаша черен фасул (предварително сварен или от консерва)
- 1 чаша нарязани червени чушки
- 1 чаша нарязани зелени чушки
- 1 пакет веган чоризо
- Сол и черен пипер на вкус
- Начин на приготвяне:
- Загрейте тортилите във фурната за няколко минути.
- В тиган запържете нарязаните зеленчуци и веган чоризото до омекване.
- Добавете предварително сварениш черен фасул и овкусете със сол и пипер.
- Напълнете тортилите със сместа.
- Сервирайте с пикантен чили сос за горещо изживяване.
10.Веган Тиквени Палачинки с Карамелов Сос
- Продукти:
- 1/2 чаша кокосово масло
- 1/2 чаша захар
- 1/4 чаша веган сметана
- 1 чаша пюре от тиква
- 1 чаша веган мляко
- 2 супени лъжици кокосово масло
- 2 супени лъжици пудра захар
- 1 чаша брашно
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- 1 чаена лъжичка канела
- За карамеловия сос:
- Начин на приготвяне:
- В купа смесете тиквеното пюре, веган млякото, кокосовото масло и захарта.
- В друга купа смесете брашното, бакпулвера и канелата.
- Обединете сухите и течните съставки и разбъркайте до получаване на гладко тесто.
- Печете палачинките на средно висока температура за около 2 минути от всяка страна.
- За карамеловия сос, стопете кокосовото масло и захарта в тенджера на среден огън.
- Прибавете веган сметаната и разбъркайте до получаване на гладка текстура.
- Поднесете палачинките с топъл карамелов сос.
11. Песто Паста с Пресни Зеленчуци
Продукти:
- 400 гр. спагети
- 2 чаши пресен босилек
- чаша наситнен пресен чесън
- чаша олио от нар
- Сок от 1 лимон
- Сол и черен пипер на вкус
- 2 чаши нарязани пресни зеленчуци (както моркови, тиквички, чери домати)
Начин на приготвяне:
- Според инструкциите на опаковката, сварете спагетите в подсолена вода до готовност.
- В блендер или фудпроцесор смесете босилека, чесъна, олиото от нар, лимоновия сок, солта и пипера, докато се получи гладка песто текстура.
- В голям тиган гответе зеленчуците до леко омекване.
- Смесете сварените спагети с песто сместа и зеленчуците. Подправете с още сол и пипер по вкус и сервирайте топло.
12. Бургери с Чиа и Ленени Семена
Продукти:
- 1 кг. кашкавал от киноа
- чаша чиа семена
- чаша ленени семена
- 1 глава настърган лук
- 2 скилидки настърган чесън
- 1 чаена лъжичка смлян кимион
- 1 чаена лъжичка сол
- чаена лъжичка черен пипер
- Питки за бургер
Начин на приготвяне:
- В голяма купа смесете кашкавала от киноа, чиа и ленените семена, лука, чесъна, кимиона, солта и пипера.
- Формирайте сместа в бургери и печете на грил или в тиган до златисто от всички страни.
- Сервирайте в питките с предпочитаните добавки и сосове.
13. Печени Тиквички с Карамелизиран Лук и Босилек
Продукти:
- 4 средно големи тиквички
- 2 големи глави лук
- 2 скилидки настърган чесън
- 2 с.л. олио от кокос
- 2 с.л. балсамов оцет
- Сол и черен пипер на вкус
- Пресен босилек за гарниране
Начин на приготвяне:
- Предварително загрейте фурната на 200 градуса Целзий.
- Нарежете тиквичките на дълги филии и нарежете лука.
- На тава за печене разпределете тиквичките и лука. Полейте с олиото от кокос и балсамовия оцет. Посипете с чесън, сол и пипер.
- Печете във фурната за около 20 минути или докато зеленчуците започнат да се карамелизират.
- Сервирайте с пресен босилек за още вкус и аромат.
14. Къри със Зеленчуци и Кокосово Мляко
Продукти:
- 2 скилидки настърган чесън
- 1 настърган джинджифил
- 1 глава нарязан лук
- 2 с.л. къри паста
- 400 мл. кокосово мляко
- 2 моркова, нарязани на колелца
- 1 червена чушка, нарязана на ленти
- 1 патладжан, нарязан на кубчета
- Сол и черен пипер на вкус
- Сварен басмати ориз за сервиране
- Пресен кориандър за гарниране
Начин на приготвяне:
- На среден огън загрейте тиган с малко олио.
- Запържете чесъна, джинджифила и лука до омекване.
- Добавете къри пастата и продължете да готвите за още 2 минути.
- Прибавете кокосовото мляко и оставете да заври.
- Добавете морковите, червения пипер и патладжана. Овкусете със сол и пипер.
- Оставете на котлона за около 15-20 минути или докато зеленчуците са готови.
- Сервирайте върху сварен басмати ориз и гарнирайте с пресен кориандър.